• Jaga lugu:

  Börs: Euroopa suurimad lõpetasid miinuses

  Foto: EPA

  Euroopa aktsiaturud liikusid neljapäevase kauplemise jooksul nii üles kui alla, kuid jõudsid börside sulgumise ajaks siiski õrna miinusesse.

  STOXX 600 vähenes 0,11% ja peatus 382,32 punkti peal. Indeksi langust vedasid materjalitootjad ja tööstus- ning tarbijateenuste sektor, tõusu aga telekomi- ja tehnoloogiaettevõtted ning kommunaalteenuseid osutavad firmad.
  Saksa DAX 30 indeks kahanes 0,76%, jõudes seeläbi juba oma kümnenda languspäevani.  Prantsuse CAC 40 indeks vähenes kõigest 0,06%. Ühendkuningriigi FTSE 100 kaotas 0,12% ning peatus 7443 punkti peal. Pea täiel määral STOXX 600 indeksisse kuuluv Helsingi börs lõpetas neljapäeva aga rohelises, kerkides 0,56%.
  STOXX 600 positiivset osa juhtis muljetavaldavat tulukasvu näidanud Suurbritannia ravimifirma Indivior (+17,57%) ja samuti analüütikute ootusi ületanud Soome spordirõivaste tootja Amer Sports (+7,16%).
  Eeskujulikult käitusid täna ka maailma suurim õlletootja Anheuser-Busch InBev, mille aktsia 5,7-protsendist kallinemist motiveeris kvartalikasumi tõus 1,5 miljardi dollarini, ning Briti alkoholifirma Diageo, mille kasumimarginaali prognoositav tõus tõukas ettevõtte aktsia 5,98% võrra kõrgemale.
  Märkimisväärseid kaotusi kogesid täna meditsiinifirma AstraZeneca PLC (-15,41%), mis teatas nii oma kopsuvähiravimi katsete ebaõnnestumisest kui langenud kvartalituludest, ning Saksa pangandushiid Deutsche Bank (-6,47%), mille kasuminumbrid ületasid küll analüütikute ootusi, ent mille iga-aastased tulud on kõikides tegevusvaldkondades sellegipoolest pidevalt langenud.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.