Euroopa börsid ei suutnud tõusu jätkata

13. veebruar 2018, 20:45
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180213/BORS/180219872/AR/0/AR-180219872.jpg

Nädala teisel päeval ei järgnenud Euroopa börsid USA aktsiaturgude esmaspäevasele taastumisele, vaid vajusid kommunaalteenuste ja telekomifirmade surve all madalamale.

Euroopa suurimate börsifirmade koondindeks Stoxx Europe 600 vähenes teisipäeval 0,6%, kaotades poole oma eilsest tõusust.

Frankfurdi börsi tipptegijate käekäiku jälgiv DAX 30 indeks kahanes 0,7%. Sarnasele, 0,6% tasemele jäi ka Prantsuse CAC 40 kaotus.

Ühendkuningriigi börsinäitaja FTSE 100 langes 0,1%. Teisipäeval avaldatud andmete kohaselt jäi ÜK inflatsioon jaanuaris püsima 3% tasemele, kuigi varem prognoositi näitaja liikumist 2,9 protsendile. Igal juhul ületab inflatsioon aga märkimisväärselt riigi keskpanga soovitud 2% piiri, mistõttu ootab Briti majandust lähikuudel ees intressimäärade märkimisväärne tõus.

Üldisest aktsialangusest hoolimata andis kulla ja vase kallinemine tõuke mitmetele Euroopa kaevandusfirmadele. Kerkisid näiteks Londoni börsil noteeritud Anglo American (+1,7%) ja Glencore (+2,5%). Rootsi metallitootja Boliden (-1,09%) pidi UBSi müügisoovituse tõttu leppima aga kaotusega.

Euroopa börside langejate seas oli teisipäeval ka Prantsuse luksuskaupade tootja Gucci emafirma Kering (-3,95%). Aktsia langust ei takistanud isegi kontserni netokasumi kahekordistumine võrreldes 2016. aastaga. Stoxx 600 aktsiate hulgas tegi veelgi kehvema soorituse aga tegevuskasumi langust näidanud Belgia telekomifirma Telenet, mille väärtpaber odavnes Brüsseli börsil tervelt 5,46%.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2018, 19:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing