Lauri Teder • 21. veebruar 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Volkswagen suurendab ametiühingu survel taas palku

Foto: EPA

Kohaliku ametiühingu püsiva surve tulemusel tõstab autokontsern Volkswagen ka oma Lääne-Saksa töötajate palka ning parandab nende pensioni- ja töötingimusi, vahendab Reuters.

Riigi suurima ametiühingu IG Metalliga sõlmitud kokkuleppe alusel suureneb 120 000 Volkswageni tööstustöölise palk 4,3% võrra. Lisaks jõuab nende pangaarvele peagi ka ühekordne 100 eurone boonus.

Algselt nõudis IG Metall Volkswageni Lääne-Saksamaal asuvate tehaste töötajatele küll 6% palgatõusu, kuid siiani diisliskandaali trahvide ja sellega kaasnenud kulukate ümbermuudatuste käes vaevleva kontserni jaoks oli nõue üleliia kõrge.

Veebruari alguses saavutati samasugune kokkulepe ka miljonite Lõuna-Saksamaa tööstustööliste heaks. Mõlemal juhul pälvisid Volkswageni töötajad samuti õiguse vahetada oma kuuboonuseid soovi korral edaspidi täiendavate puhkusepäevade vastu.

Volkswageni aktsionärid firma suurenenud tööjõukulude üle mõistagi ei rõõmusta: veebruari alguses saati on väärtpaberi hind püsinud jaanuarist keskmiselt 4% madalamal tasemel. Kolmapäeval kahanes aktsia päeva kokkuvõttes 1,54%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt