Äripäev • 25 juuli 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Foto: Andres Haabu

Harju Elektri käive kerkis kolmandiku võrra

Harju Elektri teise kvartali käive kasvas mullusega võrreldes 34 protsendi võrra, 33,9 miljoni euroni, puhaskasum kasvas 1,5 protsenti, 1,04 miljoni euroni, selgub börsiteatest.

Juhatuse esimees Andres Allikmäe ütles börsiteate vahendusel, et II kvartalis alustati mitme I kvartalis edasi lükatud tellimuse täitmist. Hoogsalt algas tootmine ja müük Eesti, Soome ja Leedu ettevõtete jaoks, kus müügitulud tugevalt kasvasid. Eelkõige on suurenenud alajaamade müük Soomes.

Märksa tagasihoidlikumalt algas II kvartal ja esimene poolaasta Rootsi ettevõtetel, kus uue alajaamade lepingu täitmisega alustati alles II kvartali lõpus ning uusi mahukaid tellimusi saadi samuti alles aruandekvartali lõpus, kirjutas Allikmäe. II kvartalis suurenesid ka ettevalmistuse ja arendusega seotud kulud uute Rootsi ja Soome hankelepingute täitmiseks.

Kontserni müügitulu oli aruandekvartalis 33,9 (mullu II kvartalis 25,1) miljonit eurot ja 6 kuu konsolideeritud müügitulu jõudis 59,8 (mullune poolaasta 29,0) miljoni euroni. Müügimahtude tõusule aitas kaasa suurem tellimusmaht ja uute äriühenduste soetamine eelmise aasta teisel poolaastal ja selle aasta jaanuars.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt