Leedu energeetikafirma ESO tegevjuht astub tagasi

01. august 2018, 19:00
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180801/BORS/180809959/AR/0/AR-180809959.jpg

Leedu energiajaotusettevõte Energijos Skirstymo Operatorius (ESO) teatas kolmapäeval, et firma tegevjuht ja nõukogu esinaine Dalia Andrulionienė esitas juhatusele lahkumisavalduse.

Elektri- ja gaasijaotusvõrku haldava suurettevõtte börsiteate kohaselt lahkub Andrulionienė nii nõukogust kui juhatusest 10. augustil. Tegevjuhi ülesandeid asub ajutiselt täitma ESO finantsjuht Augustas Dragūnas.

ESO asutati Leedu energeetikaettevõtete LESTO ja Lietuvos dujos ühinemise käigus ning registreeriti Leedu äriregistris 2015. aasta 15. detsembril. Börsiga liitus firma juba vähem kui kuu aega hiljem, 11. jaanuaril 2016. Andrulionienė astus firma etteotsa aga sama aasta novembris, vahetades välja pelgalt aasta aega tegevjuhi ametis olnud Liudas Liutkevičiuse. Andrulionienė ametiaeg oleks tegelikult pidanud lõppema tuleva aasta detsembris.

Teisipäeval avaldas ESO ka oma möödunud poolaasta majandustulemused: firma käive kasvas eelmise aastaga võrreldes 0,4%, 309 miljoni euroni, ning ilma ühekordsete tasudeta arvutatud EBITDA (ärikasum enne kulumit ja amortisatsiooni) hüppas 11,9% kõrgemale, 84,3 miljoni euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2018, 18:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing