Anu Lill • 18. detsember 2020 kell 10:47
Börsiuudised
Ainult tellijale

Indeksifondid hakkavad täna hoogsalt Tesla aktsiat ostma ja teisi müüma

Tesla tänavune ligi 700%ne tõus on teinud temast maailma kõige suurema turuväärtusega autoettevõtte hoolimata toodangust, mis on murdosa konkurentide Toyota, Volkswageni ja General Motorsi tootmismahust.  Foto: Reuters/Scanpix

Tesla lisandumine indeksisse sunnib indeksifonde ostma tänase sessiooni lõpuks üle 80 miljardi dollari väärtuses Tesla aktsiaid, et nende portfellid kajastaksid indeksit õigesti, ja samaaegselt tuleb neil müüa teiste S&P 500 osade samas suuruses aktsiaid, kirjutab Reuters.

Nii on oodata suurt kauplemismahtu kõikide S&P 500 indeksisse kuuluvatel aktsiatel. Elon Muski juhitud elektriautotootjast Teslast saab kõige väärtuslikum ettevõte, mis on kunagi Wall Streeti peamise börsiindeksi S&P 500 hulka arvatud, moodustades mahult üle 1% indeksist, kirjutab Reuters.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum