Äripäev • 28. aprill kell 15:20
Juhtkiri
Ainult tellijale

Saaremaast sai kriisi hoiatav näide. Jälle!

Foto: Anti Veermaa

Tervisekriisis tuleb langetada otsuseid faktidele tuginedes, ent päev-päevalt näeme, kuidas olupoliitika meelehaigus end üha enam peale pressib. Saaremaa, millest sai Eestis koroonaviiruse kolle, näeb rapsivaid poliitikuid, kes ei suuda oma käike mõtestatult põhjendada ning arvestavad järjest enam hoopis lähenevate valimistega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Saaremaast sai hoiatav näide kohe kriisi alguses, kui toonaste teadmiste ja avalike hoiakute põhjal otsustati kohaliku võimu ja terviseameti nõusolekul lubada saarele rahvusvaheline võrkpallivõistlus. See oli valus õppetund. Nüüd oleme jõudnud sealsamas uue hoiatava näiteni, kus poliitikud – peas vasardamas lähenevad kohaliku omavalitsuse volikogude valimised – püüavad vaheldumisi üksteist mustates ja saarte valijatele mett mokale määrides poliitilisi punkte. See viib aga kergesti lahmivate otsusteni, mis tervisekriisis saab tähendada vaid halba.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum