7. november 1996 kell 22:00

Don Quijote'id audiitori kallal

Nii kurb kui see ka pole, aga riigikogu maaerakonnad on võtnud enda kanda selle veidikene imeliku rändrüütli, tuuleveskitega võitleja tänamatu rolli. Nad peavad püha sõda Eesti Panga ning viimast seni auditeerinud firma Coopers ja Lybrand vastu. Saadikud Villu Müüripeal ja Jaanus Männik pakuvad keskpanga uuteks kontrollijateks Arthur Andersen Eesti ASi või Ernst & Young Eesti ASi. Tundud firmad mõlemad, kuid miks usaldada just neid, aga mitte Coopers ja Lybrandi või mõnda teist sama taseme audiitorit? Ilmselt on tegu kibestumisega, sest kevadel saatsid maaerakonnad koondmeeste toel keskpanka uurima riigikontrolli. Viimane pole midagi laiduväärset leidnud ning Coopers ja Lybrandile ette heiteid teha ei saa. Juhul kui audiitor vahetub, ei tule keskpanga kohta selle aasta auditit. Milleks maamehed seda tahavad, on arusaamatu. Lootus, et keskpanga jätmine auditita lööks ka reformierakonda, paneb vaid õlgu kehitama.

Hetkel kuum