3. juuni 1997 kell 22:00

Ösel Foods pani eile tööle uue ket?upiliini

Ösel Foods tootis seni ket?upit oma Saaremaa tsehhis, uued seadmed paigaldati Tartu külje all asuvasse Reolasse, kus asub ka firma peakorter. Saksamaalt ostetud tootmisliin võimaldab peale ket?upi valmistamise toota ja pakkida ka majoneesi, moosi, salatikastmeid ja muid toiduaineid.

«Nõudlus ket?upi järele oli nii suur, et meile tegi alltöövõttu üks Valio tehas Soomes,» kommenteeris uue tootmisliini vajadust Ösel Foodsi kommertsdirektor Heiki Tuul. Tema sõnul oli Soomest ket?upit osta suhteliselt kallis, kuid turuosa säilitamise nimel oli ettevõte selleks valmis.

Eelmisel aastal eksportis Ösel Foods kaks miljonit liitrit karastusjooke, samapalju mahlakontsentraate ja 3,5 miljonit kilogrammi ket?upit.

Ösel Foodsi aktsiakapital on kuus miljonit krooni. Ettevõtte omanikud on Toivo Alt, Tullio Liblik ja Carl-Erik Sundblad. Ösel Foods on 1993. a sügisel Reolasse ostetud tootmiskompleksi tehnoloogilistesse seadmetesse investeerinud 42 mln krooni ja ehitusse 13 mln krooni. Kõik kulud on seni suudetud katta omavahenditest.

Hetkel kuum