... ja 100 suurimat Ida-Euroopas

27. jaanuar 1998, 00:00

Loetelu on väga kirju. Seal on nii suuri riiklikke tööstusettevõtteid, osaliselt erastatud firmasid ja tosin rahvusvahelist firmat, mis põhiliselt toodavad autosid. Sajast firmast 52 on erakätes, 36 vähendavad tegevust. Majandusvaldkondadest domineerivad energiavarustus, nafta- ja gaasitööstus, metalli- ja keemiatööstus.

Riikidest edestab teisi suurelt Poola, kellel on saja suurima seas 40 ettevõtet. Järgnevad T?ehhi (22), Ungari (11), Slovakkia (10), Rumeenia (7), Sloveenia (4) ja Jugoslaavia (2). Loetelust on kadunud Bulgaaria, kus leevi nõrkuse tõttu on ettevõtete käive dollarites väike.

BCE palus peale suurimate igal Ida-Euroopa riigil valida ka edukaim firma. T?ehhis peeti selleks riigi suurimat ettevõtet ?koda Automobilova. Ka Ungaris langes valik suurima, nafta- ja gaasifirma MOL kasuks. Poolas peeti parimaks firmat Elektrim, mis on kõige paremini oma tegevuse ümber korraldanud. Suurimate loetelus oli see alles 31. kohal. BCE

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing