5. mai 1998 kell 22:00

Remondimehi nõutakse kevaditi

Ajalehes kuulutav remondimees saab alanud remondi- ja ehitustööde kõrgajal päevas keskmiselt tosin kõnet, kus pakutakse kõikvõimalikku tööd korteri või maja remondist suvila ehituseni välja. Talvel helistasid tööpakkujad remondimehele vaid paar korda nädalas. Nüüd on tal käed-jalad tööd nii täis, et ütleb hilinejatele ära.

Musta tööjõu kuulutused pakuvad tegijaid maalritöödest võtmed-kätte-ehituseni välja. Tööd otsivad terved brigaadid, üksiküritajaid kohtab harva. Traditsiooniline Soovi ja Kuldse Börsi tööotsimiskuulutus algab sõnadega «kaks ehitus- remondimeest» -- üksinda oleks neil raske kõigi töödega hakkama saada.

Äripäev tuletab meelde, et töömehe valik mustalt tööjõuturult tuleb hoolega läbi kaaluda ning tema tausta uurida.

Ridade vahelt pole kunagi võimalik välja lugeda, kas tegu on korraliku tööinimese või vusserdajaga, kellega kokku puutudes tuleb arvestada raha, aja ja energia kaotusega. äp

Hetkel kuum