23. august 1998 kell 22:00

Endla tänava büroopindade rendi-hinnad aasta pärast

Piirkonnas on palju erineva tasemega rendipindasid. Suurt pakkumist seal praegu ei ole, samuti pole näha ka olulist nõudlust. Kui Endla tänava piirkonda ehitatakse uus korralik büroohoone, siis see leiaks rentnikud juhul, kui lahendatakse parkimisprobleemid. Endla tänav ei ole kuigi oluline büroohoonete piirkond, pigem on tegemist osaga transiitliiklusest (nagu ka näiteks Gonsiori tänav).

Prognoos: aastaga hinnad ei muutu

Endla tänava areng on olnud suhteliselt passiivne ja siin on ka omad põhjused -- tänava äärseid krunte ei ole olnud müügis piisavalt; suhteliselt halb liikluskorraldus; palju amortiseerunud hooneid, mis kuuluvad riigiasutustele. Eelmisel aastal valmis vaid üks 100% renoveeritud büroohoone. Kuna bürooruumide tehniline seisukord ja viimistlustase on väga erinev, kõiguvad rendised täna 100--210 kr/m² vahel. Aasta lõikes ei ole näha olulisi muudatusi.

Prognoos: aastaga hinnad ei muutu

Summaarne rent, mida rentnik maksab, jääb enam-vähem samaks. Kuna kommunaalkulud suurenevad, siis selle võrra renditulu väheneb. Büroopindsid on turul piisavalt palju selleks, et mitte hoida kindlasti kinni näiteks Endla tänava piirkonnast. Kui on näha, et mujal saab samasuguse büroopinna rentida soodsamatel tingimustel, siis minnakse lihtsalt ära. Loomulikult ei toimu mingeid kiireid muutusi, rentnikud tavaliselt kinnistuvad teatud piirkonda. Piirkondade vahel toimub rentnike suurem liikumine näiteks siis, kui avatakse uus kontor.

Prognoos: aastaga hinnad kindlasti ei tõuse

Hetkel kuum