• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas peate neid vastutavaks riigile kahju tekitamises?

  Usun, et nad kindlasti on kõik vastutavad kahju tekitamises, sest ilma nende otsustusteta ei oleks ju raha Maapanka paigutatud. Jääb üle vaid küsida, kuivõrd nad on selles süüdi. Kui nad olid desinformeeritud, on nende süü väiksem, kui nad olid hästi informeeritud, on süü suurem.
  Rahandusministri olukord on tunduvalt keerulisem. Siin tuleb juurde igasugu muid faktoreid. On ju Maapangaga seonduva kohta vastukäivat infot liiga palju. Eesti Pank ütleb, et valitsus oli täielikult teadlik pangas toimuvast, valitsus ütleb, et keskpank ei informeerinud neid. Seetõttu on mul raske kellelegi templit selga lüüa, kui suur on kellegi süü. Kuid juba oma ametikohast tulenevalt vastutavad nad kõigi oma tegemiste eest. Ja nende tegemised on toonud riigile kahju.
  Parlamendiliikmena ma ootaks, et valitsus esineks parlamendi ees seletusega ja annaks adekvaatset infot, mis pangas toimus, missugused sammud olid valed, kelle suhtes on alustatud uurimisi.
  Riigikontroll arvab endal olevat ettenäge-misvõime, millal mingi rahainstitutsioon, antud juhul Maapank, muutub ohtlikuks. Süüdistatakse selles, et pandi mõned päevad või mõned kuud enne veel deposiiti raha. Siis tekib alati küsimus, millal see plõks käib, näiteks, kas Ühispanka praegu võib raha paigutada või ei.
  Üldiselt olen ma hr Sirendiga nõus, et panga põhjaminekus ei saa süüdistada panga kliente, vaid ikkagi neid, kes panga paljaks röövisid.
  Rahandusministeeriumi puhul need materjalid ei veena mind milleski ja sotsiaalministeeriumi puhul on küsimus selles, et sotsiaalfondi ja haigekassa raha oli seal tõesti ebaproportsionaalselt suures koguses. Aga tuleks analüüsida, kui palju oli kohalikel haigekassadel ses suhtes vabadust. Maapank oli kõige laiema struktuuriga pank ja teisalt, mitmed deposiidid pandi ju selle pärast, et Maapank pakkus kõrgemaid intresse. Siin oli ka sotsiaalfondi ja haigekassa tahtlik eksiteele viimine Maapanga juhtide poolt. Need inimesed pole ju finantsiliselt nii kogenud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.