28. aprill 1999 kell 22:00

Tallinna linnapea õigustab linnafirma autoostu

Üks Tallinna Teede tundmatuks jääda soovinud töötaja ütles, et miljoni krooni eest saaks remontida 1,5 kilomeetrit Tallinna auklikke teid.

Lepp, kes on ühtlasi Tallinna Teede nõukogu esimees, ütles, et ettevõtte juhatus ostis ametiautoks luksusliku Chrysler 300M 368 000 krooni eest.

Nõukogu oli seadnud juhatusele autode soetamise piirmääraks 300 000 krooni. Seega ületasid ettevõtte juhid endale autosid ostes lubatut ligi 70 000 krooniga. Firma peab selle raha Lepa sõnul linnaeelarvesse tagasi kandma.

Teise luksusauto ostmisega ettevõte Lepa sõnul juhiseid ei rikkunud, sest osa raha tuli eelmise ametiauto, 1990. aasta Audi 80 müügist.

Tallinna Teede töötaja kinnitas, et ettevõtte mõlemal juhil on Audi 100 ja neid pole keegi maha müünud. Ta lisas veel, et Tallinna Teed on tänavate remondi asemel katnud oma kontorihoone kalleima võimaliku seinakattematerjaliga, samuti omavad ettevõtte juhid luksuslikke maju, mida linnale kuluva firma palgaga ilmselt lubada ei saaks.

Autor: BNS

Hetkel kuum