• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank teenib kõige enam

  «Kasum oli oodatud tasemel ja peaks plaanituni jõudma ka aasta lõpuks, kuid murelikuks teeb hoopis vähene huvi laenude vastu,» ütles Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke. «Kuigi laenuintressid on langenud, pole niipalju nõudlust raha järele, kui meil pakkuda oleks,» selgitas ta. Raasukese sõnul vähendab rahaküllus positiivsest küljest sõltuvust välispankadest, mis teeb pankade ja kogu majanduskeskkonna stabiilsemaks.
  Optiva Panga poolaasta kasum oli 7,6 mln krooni. «Oluline on, et saime deposiidibaasi samale tasemele enne Venemaa kriisi olnuga,» rääkis Optiva Panga finantsdirektor Priit Perens. Tema väitel tegeleb pank edasi hoiuste mahu kasvatamise ja aktsiaportfelli tasakaalustamisega. «Kasum on praegu omakapitali jaoks selgelt väike,» rääkis Perens.
  Hansa Investmentsi peaanalüütiku Toomas Reisenbuki sõnul võib investorile kõige magusamaks palaks kujuneda Hansapank, kellel tuleb oma üleliigse kapitaliga midagi peale hakata. «Üks kolmest, kas nad ostavad Leedust panga -- mida ma silmapiiril ei näe --, korraldavad oma aktsiate tagasiostu või maksavad kogu lähima paari aasta kasumi dividendideks,» lisas peaanalüütik. Suuremate pankade esimest poolaastat iseloomustavad nõudmiseni hoiuste mahu kiire kasv ja laenuportfellide mahu kahanemine. Tähtajaliste hoiuste maht on väike madalate hoiuseintresside tõttu, samas pidurdab laenuportfelli kasvu majanduslik kindlusetus.
  Kommertspankade bilansimaht kasvas poolaastal 8,1%, olles kokku 44,3 mld krooni.
  Autor: Anu Jürisson
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.