3. november 1999 kell 22:00

Kas olete rahul oma võimalike mantlipärijatega?

Abilinnapea peab eelkõige olema võimekas juhtima talle alluvaid struktuuriüksusi. Hr Leemets seda kindlasti ka on, Pakostaga olen väga vähe kokku puutunud ega oska öelda, kui hea juht tema on. Teine aspekt on see, kui palju nad valdkondi tunnevad. Ses suhtes olen ma mõnevõrra skeptiline. Mõne inimese puhul on küsimus vaid õppimises. Arvan, et kui on head ametite juhid, kes aitavad teemadega kurssi viia, siis tõenäoliselt probleeme ei teki. Leemets on rahandusala professionaal, kuid valdkond, millega ma tegelesin, vajab head finantsspetsialisti, sest see on tihedalt rahandusega seotud -- kulutab ligi pool eelarvest.

Kultuurielu võiks vedada oma abilinnapea, ma oleks sel kohal hea meelega näinud Tarmo Leinatamme.

Need kandidaadid ei ole veel kindlad, aga kui selle probleemi kõrvale jätame, siis tuleb ikkagi öelda, et tööd saab mõõta siis, kui tööd on tehtud. Praegu on seega võimatu öelda, mis meeskond see on. Paljud inimesed arvavad, et nad on võimelised tööd tegema, noh... paljudel juhtudel ei mängi välja.

Hr Vilba võib olla tulvil headest ideedest. Vilba on Reformierakonna kandidaat. Ma mäletan, et nende üks põhilisi konstruktiivseid valimiseelseid lubadusi oli linnajuhtimine läbipaistvaks muuta, kuna see olevat hämar ja ei paista läbi. Kui sellest lähtuda, siis ma ei kujuta ette, kuidas hr Vilba võtaks Copperfieldi ameti üle ja hakkaks midagi läbipaistvaks muutma. Kui Vilba hakkab ehitust ja transporti juhtima, siis palju edu talle, kui aga mustkunstiga tegelema, siis ma ei kommenteeri.

Ma ei oska praegu uuele võimalikule meeskonnale hinnangut anda. Ma usun, et nad peaksid toime tulema, ütleme ausalt -- ega siis niisama ju lolle sellistele kohtadele ei panda.

Tunnen ainsana Ants Leemetsa ja kui ta siiani on toime tulnud, mis tal siis edaspidi viga peaks olema -- rahandusküsimustes on ta üpris tugev. Ma muidugi ei tea, kuidas tal see meeskonnamäng hakkab tööle, sest ta on omapärase iseloomuga -- kaitseb oma positsioone küllalt kangekaelselt, sellepärast on temaga natuke raske.

Ma ei ole eriti jälginud seda läbirääkimiste protsessi ja neid nimesid kuulen esimest korda. Konkreetseid persoone ja nende tausta tundmata on nagu eriti keeruline meeskonda hinnata. See, milleks nad võimelised on, selgub ikka nende töö järgi. Leemetsa töövõimes ma küll ei kahtle, kuid valdkond, millega ta tegelema hakkab, on mõneti üllatus minu jaoks.

Mis puutub minu n-ö mantlipärijasse Virkusesse, siis ise ma olen samast sfäärist pärit kui tema ning tahaks uskuda ja loota, et ta saab oma tööga hästi hakkama.

Hetkel kuum