18. oktoober 2000 kell 10:04

Hansapanga väliskaubanduse finantseerimise kahjum maha kantud

Kolmanda kvartali tulemus sisaldab järgmisi erakorralisi tulusid/kulusid: Venemaa kriisist jäänud valitsusevõlakirjade positsiooni likvideerimine (+23 mln krooni), Dnepropetrovski linna mahakantud laenu osaline tagasisaamine (+28 mln krooni), väliskaubanduse finantseerimise osakonnas toimunud pettusega seotud laenukahjum (-82,9 mln krooni) - lisaks algselt avaldatud 66 mln krooni suurusele kahjumile, otsustas Hansapank täielikult maha kanda ka antud kliendigrupi ülejäänud kohustused.

Laenu ja garantiiprovisjonid ulatusid 2000. aasta esimese üheksa kuuga 352,7 mln kroonini, mis on 2,3% vähem kui 1999. aasta samas perioodis.

Esimeses kvartalis moodustati provisjone 59,3 mln krooni ulatuses, teises kvartalis 120,9 mln krooni väärtuses ja kolmandas kvartalis 172,4 mln krooni väärtuses. Kolmanda kvartali provisjonid sisaldavad ka eespool mainitud 82,9 mln krooni suurust kahjumit. Üheksa kuuga kirjutas grupp laene maha 261,5 mln krooni ulatuses. Mahakirjutatud laene võideti tagasi 99,5 mln krooni väärtuses.

Hetkel kuum