Eesti Energia müüb kliendile põrsast kotis

Heli Lehtsaar 10. jaanuar 2001, 00:00

Selle aasta 1. jaanuarist tõi Eesti Energia turule 6 hinnapaketti.

1. jaanuarist toimus kodutarbijatele, kes paketti ei vahetanud, automaatne paketivahetus. Need, kel on ühetariifne elektriarvesti, viidi üle 1. paketile, need, kel kahetariifne arvesti, 2.-le paketile. Kui elektritarbimine on väike, alla 2000 kWh aastas, ei olegi mõtet paketti vahetama hakata ning võib rahulduda automaatse paketivahetusega.

Suurema elektrikulu puhul aga tasub paketivahetamise arvutusi teha. Siin on abiks ka veebiküljel www.energia.ee asuv koduklientidele mõeldud hinnakalkulaator.

Kui esimene ja teine pakett on mõeldud väiketarbijatele, kel kulub alla 2000 kWh elektrit aastas, siis kolmas ja neljas pakett on mõeldud korteritele ja eramajadele, kus kasutatakse näiteks elektrikütet või on palju kodumasinaid. Viies ja kuues pakett on ühistutele, kes ostavad energiat ja müüvad selle ise korteriomanikele edasi.

Elektri hind tõuseb kõige enam just vähese tarbimise korral, võidavad aga paljude korteritega majade elanikud. Eesti Energia Teeninduse meediaspetsialist Margit Mikk-Sokk ütles, et kuna püsitasuga paketil on ka ampri püsitasu, sõltub hind ka sellest, mitu korterit majas on. ?Mida rohkem kortereid, seda odavam,? märkis Mikk-Sokk.

Kui inimene otsustab paketivahetuse kasuks, tuleb täita avaldus ning saata see faksi, meili või postiga Eesti Energiasse või minna ise teeninduspunkti kohale. Hinnapaketi vahetust saab tellida ka Eesti Energia e-teenuse abil Hansapanga hanza.netis ja Ühispanga U-Netis, samuti on neljas Selveris Eesti Energia teeninduspunktid.

Avalduse vorme saab Eesti Energia klienditeenindustest ja veebilehelt www.energia.ee.

Seni on paketivahetus olnud suhteliselt aktiivne, eriti elavdus see aastavahetuse paiku.


Tabel:Suuremad tarbijad saavad elektrit osta soodsama hinnaga

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing