Siff pakub internetipõhist kinnisvaralahendust

Viktoria Korpan 11. jaanuar 2001, 00:00

?Firmadel ei ole ju oma autokoda, kõik pöörduvad professionaalide poole, ITs kiputakse aga ise tegema seda tarkvara, mis maailmas juba olemas,? rääkis ASi NT-Exchange.com nõukogu esimees Endel Siff eile. ?See on kasutamissõbralik tarkvara, mis mulle kui potentsiaalsele kasutajale meeldib.?

?Oracle Property Manager võimaldab automatiseerida kinnisvaraga seotud informatsiooni täpsete ruumitunnuste kaudu: hooned, korrused, kokkukuuluvad ja üksikud ruumid,? sõnas NT-Exchange.comi juhatuse esimees Lembit Loo. ?Mida rohkem automatiseerida juhtimisega seotud informatsiooni ja protsesside kirjeldusi, seda enam vähenevad kinnisvara haldamise kulud.?

Siff ütles, et üksiku lahenduse hind on samas suurusjärgus keskmise sõiduauto ülalpidamise kuluga aastas, komplekslahendused on kallimad. ?Väikefirmad saavad nüüd lubada endale tarkvara, mida varem said endale lubada vaid suuremad firmad ja mis maksis kümned tuhanded dollarid,? rääkis ta. ?N-Terminal Grupp on aga Oracle?i tarkvara abil kokku hoidnud umbes 10 miljonit krooni aastas.?

Kui palju plaanib NT-Exchange.com Oracle Property Manageriga aastas teenida ja kui palju kliente loodab saada, ei soovinud firma juhid prognoosida. Lembit Loo ütles, et NT-Exchange.comi kinnisvaralahendust esitleti 70 Eesti firmale.

Oracle?i Eesti turundusjuht Kristel Kõrgmaa ütles, et tegemist on uue tootega ja Põhjamaades ei ole veel ühtegi Property Manageri kasutajat.

ASi Uus Maa Kinnisvarahaldus tegevdirektori Elari Udami sõnul maksab teistes firmades samalaadne tarkvara 0,5?1 miljonit krooni. ?See on ainult tarkvarakulu, millele lisandub veel riistvarakulu,? täpsustas Udam.

?Seda laadi toodet otsivad kõik kinnisvarahaldusfirmad, aga ei tea, kas selle toote puhul on hinna ja kvaliteedi suhe paigas,? rääkis Udam. ?Tundub, et see sobib pigem äripindade haldamiseks, mitte eluhoonetele. Tean, et Tartu Ülikool on sarnast tarkvara ostnud.?

Eestis ligi 400 kinnisvaraobjekte omava ASi Eesti Telefon varahalduse allüksuse juhi Teet Soonurme sõnul pole NT-Exchange Eesti Telefonile kinnisvara haldamise tarkvara pakkunud, kuid ET otsib iseseisvalt võimalusi kinnisvara veebipõhisele haldamisele üleminekuks.

AS NT-Exchange.com on 2000. aastal loodud äriinformatsiooni haldamise firma, mis kasutab internetipõhist tehnoloogiat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing