USA majandus jahtub kiiresti

Romet Kreek 28. veebruar 2001, 00:00

Euro tugevnes dollari suhtes seoses oodatava kinnitusega maailma suurima majanduse USA kiirema jahtumise kohta kui euro piirkonnal.

Eile oodati USA kolme võtmetähtsusega majandusnäitaja avaldamist: tarbijausalduse indeksi, kestvuskaupade tellimuste muutust ja uute majade müüginumbreid. Kogu Aasia kauplemise käigus langes dollar euro vastu. Pärast kella 10 meie aja järgi turg stabiliseerus ja jäi kõikuma 0,9160 ja 0,9180 dollari vahel (dollar 17,044 ja 17,08 krooni vahel). Vaikelu valuutaturgudel katkestas tarbijausaldusindeksi ja uute majade müügiarvude tulek, mis kümmekond minutit enne numbrite avaldamist viis spekulatsioonide käigus dollari (euro 0,92 dollarit, dollar 17 krooni) päeva madalaimale tasemele, kuhu kurss jäi ka pärast tulemuste avaldamist kell 17.

Jaanuari kestvuskaupade tellimuste osas oodati 2,5% langust, tuli 6% alanemine. Ühepereelamute müük langes 10,9%, mis on suurim langus pärast 1994. a jaanuari. Tarbijausaldus langes veebruaris viiendat kuud järjest ja oodatust märksa enam. USA madalam kasv võib suurendada investorite huvi eurotsooni finantsvarade vastu. Turud jäid veel ootama Greenspani kõnet Senatis, turg on pessimistlik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing