Müra sööb närvid ja rahakotti augu

Violetta Riidas 02. aprill 2001, 00:00

Tänapäeva inimene muudab oma elu järjest mugavamaks, kuid viimasega käib kaasas lärm. Hommikul lükkame kohvimasina korisema ja raadio laulma. Tööle minnes ühineme kõige suurema müratekitajate armee ? transpordiga.

Igaüks talub lärmi isemoodi. Mõni ei kannata isegi koera küünte krabinat, samas kui teine kinnitab, et ka rongide ja trammide kolinaga võib harjuda. Kuid isegi siis, kui väidame, et müra ei sega, kahjustab see tegelikult tugevalt meie närvisüsteemi. Tekivad kõiksugu moodsad haigused, nagu unetus, stress ja neuroosid.

Saabubki hetk, kui müra hakkab auku närima meie rahakotti, sest moodne haigus nõuab kallist arsti. Te lööte käega ja ütlete, mul pole mingit neuroosi, ja arstide asemel külastate ehitusmaterjalide poodi. Ongi õige, kuid raha läheb ka seal, kuigi ravi on tõhusam, sest ravitakse põhjust.

Samas ohustab kaupluses meid teist liiki müra ? infomüra. Mida valida ja mida mitte? Selleks, et suuta pakutavas orienteeruda, tuleb ette võtta korralik eneseharimistöö. Kommertskaoses tuleb luua omale süsteem ning õppida ära tundma õigeid lahendusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing