Äripäeva veebileht Microsofti uut Windowsit tutvustavas videos

04. aprill 2001, 00:00

Jaanuari lõpus postitati Äripäeva tehnikafoorumisse kiri, kus oli link Microsofti kodulehele. Seal oli uue Windows 3D ehk kolmemõõtmelise töökeskkonna tutvustus, milles suurelt näidati ka Äripäeva kodulehekülge.

Mis põhjusel sattus 1999. aasta 3. augusti Äripäeva veebilehekülg maailma suurima tarkvarafirma esitlusse, pole teada. Reklaamis olevas videolõigus ilutseb www.aripaev.ee veebilehel suur pealkiri ?Pettumus?, akent demonstreeritakse kolmemõõtmelises töökeskkonnas kui näidet internetiakna tõstmisest erinevatele ?seintele?, kust neid siis vajadusel saab üle ekraani tagasi tuua. Tegemist on väljatöötamisjärgus oleva tarkvaraga, mida tarkvaragigant alles katsetab.

Microsofti uurimistööde lehel research.microsoft.com/ui/TaskGallery/index.htm on Äripäeva veebileht n-ö vaibana põrandal. Parema pildi kontseptsioonilisest kolmemõõtmelisest Windowsist saab aga samalt leheküljelt laaditava video pealt.

Microsoftis peaksid töötama ka paar eestlast, kuid kummaltki ei õnnestunud kommentaari saada, miks oli valitud demonstratsiooniks just Eesti majanduslehe kodulehekülg.

Videolõik on saadaval ka Anton Klinki kodulehel, kus Äripäevaga lõik on ligi 70 MB suurusest videofailist välja lõigatud ja kergemini allalaaditavaks tehtud Divx formaadis.

Äripäeva veebilehe Tehnikafoorumis saab lugeda kommentaare ja arvamusi video kohta. Seni on arvatud, et Äripäev sattus videosse mõne kodumaise programmeerija väikese naljana.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing