Ericssoni aktsiale anti väga nõrk ostusoovitus

ÄP 09. aprill 2001, 00:00

?Ericssoni väärtushinnang on suhteliselt atraktiivne. Ericssoni pikaajaline positsioon 3G alal jääb väga tugevaks. Me näeme vähe põhjusi osta aktsiaid just praegu,? kirjutas Goldman lühianalüüsis.

Ericsson teatas, et teenib 4?5 mld Rootsi krooni (6,8?8,5 mld kr) kahjumit esimeses kvartalis mobiiltelefonide tootmisosakonna ja maailma majanduskasvu aeglustumise tõttu, mis kärbib nõudlust ka kasumlike mobiilside võrguseadmete järele.

?Me säilitame turgu ületava tootluse reitingu kolmel põhjusel: esiteks, mobiiltelefoniüksuse olukord paraneb või see müüakse. Teiseks, me usume, et mobiilside võrguseadmed naudivad pikaajaliselt tugevat kasvu. Kolmandaks, Ericsson peaks olema võimeline kasvatama mobiilside võrguseadmete turuosa pikaajaliselt,? teatas Ericssoni esindaja. Firmale kuulub juba enam kui 50% 3G süsteemide turuosast.

Goldman prognoosib Ericssoni käesoleva aasta kasumiks aktsia kohta 1,32 Eesti krooni ja 3,72 Eesti krooni 2002. aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing