Meiereides ootab ees koondamine

Kristina Traks 09. aprill 2001, 00:00

?Kindlasti toimuvad koondamised juhtkonna poole peal, sest praegu on Viljandis ja Paides mitmed dubleerivad ametikohad,? ütles Jaani. ?Hansapanga kava näeb ette, et ettevõtte optimaalne töötajate arv on 170?230.? Praegu töötab Ühinenud Meiereides ligikaudu 380 inimest.

Jaani sõnul võib ettevõte stabiilne olla ka ebaefektiivselt majandades, kuid tema eesmärk on ettevõte pärast pikka kahjumi tootmist järgmisel aastal kasumisse viia. ?Me võime ju olla nagu sotsiaalhoolekandeasutus, kuid nüüd tahaks omanik ka kasumit saada,? ütles ta.

Jaani sõnul on ettevõtte kuukäive praegu 24?25 miljonit krooni ning see on esialgu piisav. ?Päevakorral on ka Paide ja Viljandi ettevõtete liitmine, mis ei tähenda automaatselt ühe tehase kinnipanemist,? rääkis Jaani. ?Pigem käib jutt sellest, et tuleb lõpetada toodete ja seadmete dubleerimine.? Paide ja Viljandi piimatööstuse uueks nimeks saab Meieri Tootmise AS.

Soome Valiole kuuluva Laeva Meierei nõukogu aseesimehe Mati Mölderi sõnul on Ühinenud Meiereid saanud üle vahepealsest turuosa langusest suuresti tänu toodete madalama hinnaga müümisele. ?Meie hinnangul kasutavad nad dumpingut, see aga on üsna ajutine turuosa saavutamise vahend,? ütles Mölder.

Mölderi sõnul tundub kummaline ka Ühinenud Meiereide väide, et nende kuukäive on 25 miljonit. ?Me müüme 14 miljoni eest kuus, kusjuures oleme mitmete toodetega turuliidrid,? rääkis Mölder. ?Ühinenud Meiereide selline suur käive on seletatav ehk ainult sellega, et nende kohupiimadel läheb väga hästi ning neid müüakse suurema marginaaliga,? ütles Mölder.

Ühinenud Meiereide omanik on Hansapank. Reedesel nõukogu koosolekul vahetati aasta ametis olnud Rudolf Kuldkepp Robert Jaani vastu. Ka Kuldkepp lubas ettevõtte juhiks saades, et koondab suure osa firma töötajatest.

Robert Jaani on varem juhtinud Ösel Foodsi ning saneerinud edukalt Adavere lihatööstust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing