USA majandusest vastandlikud signaalid

Tõnis Oja 26. aprill 2001, 00:00

Dollari kurss hakkas pärast kahepäevast tõusu eile pärastlõunal taas langema, sest statistika USA kestvuskaupade tellimise kahanemisest märtsis viitab, et maailma suurima majanduse kasvamise aeglustumine jätkub. Uute majade müüginäitaja kasvamine viitab samal ajal, et makromajanduslik olukord on keeruline ning ühemõttelist trendi veel ei ole.

Võib oletada, et Ameerika Ühendriikide majandus ongi jõudnud mingisugusesse tasakaalupunkti. Mõnes sektoris jätkub veel möödunud aastal alanud langus. Teistes sektorites on aga esimesi tulemusi andnud USA keskpanga agressiivne intressimäärade alandamine viimastel kuudel.

Täna toimub Euroopa Keskpanga nõukogu koosolek. Analüütikud usuvad, et keskpank seekord siiski langetab baasintressi. Pankadevahelise laenuturu intressid seda usku ei kinnita, sest Euriborid on viimase kahe nädala jooksul kerkinud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing