Südamlik vaade eraelule

ÄP 04. mai 2001, 00:00

Theodore Zeldin (sünd 1933) on mitmeid auhindu pävinud inglise ajaloolane, Oxfordi ülikooli St. Antony?s College?i õppejõud, kelle põhiline uurimisala on Prantsuse ajaloo kõrval olnud säärane raskesti ligipääsetav valdkond nagu inimsuhted ja nende ajalugu. 1980. aastatel valis prantsuse kirjandusajakiri Magazine Littéraire Theodore Zeldini saja tähtsama tänapäeva intellektuaali hulka.

Käesolev, algselt 1995 ilmunud raamat on vahest kõige tuntum Zeldini teos. See on mõtterohke ja südamlik käsitlus inimese eraelust, tunnetest ja nende ajaloost.

Teose peatükid lähtuvad autori vestlustest lihtsate prantsuse naistega, kuid arenevad sealt edasi kaugeid ajastuid ja maid haaravateks faktitihedateks esseedeks inimloomuse kohta. Kõne all on sellised teemad nagu sugudevahelised suhted, vestluskunst, kokandus, suhted perekonnas, emotsioonide areng jne. Raamatut iseloomustab humaanne ja soe stiil.

Theodore Zeldin Inimsuhete ajalugu
Kirjastus Varrak
Sari Avatud Eesti Raamat. 656 lk, pehme köide.
Inglise keelest tõlkinud Lia Rajandi
Orienteeruv hind 160 kr

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing