Dell on investoritele tulus

27. juuli 2001, 00:00

Delli ettevõtte ja aktsia tugev kasv on maailma juurde toonud hulgaliselt miljonäre. Kes usaldas firma loomise järel 1984. aastal osta 10 000 dollari eest Delli aktsiad ja pole neid maha müünud, omab tollase 10 000 dollari asemel 747 000 dollarit. Kes aga otsustas tipphetkel 1999. aasta keskpaigas aktsiad maha müüa, sai 10 000 investeeritud dollari eest tagasi 1,36 mln dollarit.

Viimasel ajal on arvutiturul ülemaailmselt kasvutempo raugema hakanud, mistõttu on tihenenud hinnasõda turuosa pärast. Vaatamata hinnasõjale on Dell paremas olukorras kui näiteks aasta tagasi, kuna ta on tõusnud maailma suurimaks arvutifirmaks. Delli aktsiahinna viimase aja languse taga on tehnoloogiasektori üldine ebasoosing investorite seas ning maailma majanduskasvu aeglusutmine.

Investorite jaoks suurendab riski Delli jaoks uuel tegevusalal ? võrgujaotusseadmed ? tegelema asumine, mis aga õnnestumise korral võib anda Dellile võimaluse tõusta turuliidriks. Turuletuleku aeg on soodne ? teised võrgujaotusseadmete tootjad vaevlevad suurtes raskustes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing