Merike Ojasson • 9. oktoober 2001 kell 6:48

Aasia lennukompaniid vähendavad töökohti ja palgakulusid

Kolm Aasia ja Okeaania piirkonna lennufirmat on MTV3 teatel otsustanud oluliselt vähendada kulusid ning koondada töötajaid.

Singapore Airlines teatas, et juhatuse liikmete palkasid vähendatakse 7-15 protsenti. Kompanii juhi Cheong Choong Kong vähendab oma palka 15 protsenti ning teistel juhatuse liikmetel väheneb palk sõltuvalt ametikohast 7 või 10 protsenti.

Austraalia lennukompanii Qantas Airways vähendab töökohtade arvu 10 protsendi võrra. Firmajuhi Johtaja Geoff Dixoni sõnul on ettevõttel ees rasked ajad, kuigi teine kohalik konkurent Ansett on pankroti äärel ja on oma tegevusraadiust vähendanud.

Uus-Meremaa Air New Zealand koondab 800 töötajat, rahvusvahelisi lende vähendatakse 12 protsenti.

Hetkel kuum