Fondiplaan lubab utoopilist tootlust

18. oktoober 2001, 00:00

Esmaspäevases Äripäevas oli Hansapanga kindlustuse juht Priit Potisepp sunnitud möönma, et nn fondiplaani kaudu pensionipõlveks investeeritud raha on veerandi võrra kahanenud. Iseenesest mõista oleme kuulnud, mis maailmas sünnib ja kuidas see finantsturgudele mõjub. Ja mitte just hästi.

Jääb ainult arusaamatuks, kust võetakse fondiplaani reklaamis 12ne aastatootlus pikkadeks aastateks. (Tõsi, see polnud Hansapanga bukletis, tegemist oli analoogse tootega.) Pankade analüütikud on majanduskasvu prognoosimisel üsnagi konservatiivsed, keegi pole julgenud 12 pakkuda. Seega on järsult tõusvate graafikute joonistamine utoopilise soovmõtlemise vallast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing