• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siemens C55 tõestab elujõulisust

  Tõsi see on, et Siemensi mobiiltelefonide nimistus pole praegu ühtegi telefoni, mis omaks värvilist ekraani või telefoniga ühendatud kaamerat, viimaseid moeröögatusi Nokialt ja Ericssonilt. Veidi järele mõeldes tekib aga küsimus: palju ühel tavalisel telefonikasutajal selliseid ?vidinaid? üldse vaja on? Pigem on oluline, et telefon oleks mugav kasutada ning kaasas kanda, iluvidinad tavaelus mõju aga ei avalda.
  Siemens C55 on just selline telefon, mis on niisama-vidinad jätnud kõrvale. Esimene mulje telefonist on igati positiivne: väikesed mõõtmed ja kerge kaal, vaid 80 grammi, teevad telefoni kaasaskandmise mugavaks. Särgitasku ei veni enam mobiiltelefoni kaasaskandmisest ebamugavalt suureks, vaid püsib sama korrektne. Samas on selge, et väiksemaks mobiiltelefonid enam muutuda ei saa, sest siis kaotaksid nad oluliselt oma kasutusmugavuses. Isegi praegu on juba telefoni klahvide suurus piiripealne, sest veidi suuremate sõrmedega inimesel on suisa minimaalse suurusega klahve korralikult ükshaaval vajutada pea võimatu, ikka tikub sõrm tabama mitut klahvi korraga. Veidi parem võiks olla küll telefoni klahvide kattematerjal, praegu tundub nende pind olevat sõrmede all veidi libedavõitu. Seetõttu tikuvad sõrmed klahvidel libisema. Telefoni korpus on aga vahetatav ja nii saab igaüks seda oma maitse järgi kujundada. Soovi korral võib tavapärase korpuse vahetada näiteks helendava vastu, sellise telefoni ülesleidmisega öösel pole küll probleeme.
  Ekraan on Siemens C55-l must-valge, õigemini küll hall-valge, suurusega 101×64 pikselit ja võimeline korraga edastama korraga kuni 5 rida teksti. Telefoni antenn on aga vastavalt viimasele moele peidetud telefoni sisse. Telefoni kasutusmugavus ei sõltu aga ainult välimusest, vaid olulised on ka telefoni enda poolt pakutavad võimalused. Nagu enamik sama klassi uusi telefone, on ka Simens C55 kahesageduslik, töötades 900 ja 1800 MHz sagedustel. Samas on selge, et trend liigub lähima aasta jooksul kindlalt kolme sageduse poole. Inimesel, kel Ameerikasse aga asja pole, piisab täiesti ka kahest sagedusest, kogu Euroopas saab sellega edukalt hakkama.
  C55 muudki võimalused näitavad, et tegu on igati tubli aparaadiga: 8. klassi GPRS, vibroalarm, integreeritud hands-free, T-9 sõnastikupõhine tekstisisestus. Viimane tekitab siiski algul segadust, lihtsam on sõnumeid sisestada tavapärasel moel. Suurema arvu sõnumite saatjale on aga sõnastikupõhine tekstisisestus asendamatu. Siemens C55 võimaldab salvestada ka ise helilõike, mida saab siis kasutada näiteks helinatena, selle probleemiks on aga salvestuse tagasihoidlik kvaliteet, seda juhul, kui kasutada telefoni enda mikrofoni. Mõne vajaliku märkuse salvestamisel on selline võimalus aga asendamatu. Salvestuse kvaliteet peaks olema aga parem, kui helilõik otse arvutist telefoni laadida. Telefoni mällu võib salvestada ka fotosid ja pilte, mida saab siduda ka telefoniraamatu sissekannetega. Nii näeb kõnet vastu võttes kohe ka helistaja fotot. Siiski ei pea alati tegu olema fotoga, inimese nime juurde võib salvestada ka mõne huvitava animatsiooni, mis ilmub kõne korral telefoni ekraanile.
  Telefoniraamatu enda maht on päris suur: kokku saab pisikese telefoni mällu salvestada kuni 500 nime ja numbrit. C55 toetab ka java-tehnoloogiat, mis suurendab telefoni laaditavate mängude ja aplikatsioonide arvu. Telefoni liitium-ioon- aku mahutavus on 700 mAh, teoreetiliselt peaks see tähendama 360 tundi kõneaega ja kuni 250 tundi (rohkem kui kümme ööpäeva) ooteaega. Reaalses kasutuses tuleb arvestada aga kolme-nelja päeva pikkuse ooteajaga. Kõik sõltub siiski kõnede pikkusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.