Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siemens C55 tõestab elujõulisust

  Tõsi see on, et Siemensi mobiiltelefonide nimistus pole praegu ühtegi telefoni, mis omaks värvilist ekraani või telefoniga ühendatud kaamerat, viimaseid moeröögatusi Nokialt ja Ericssonilt. Veidi järele mõeldes tekib aga küsimus: palju ühel tavalisel telefonikasutajal selliseid ?vidinaid? üldse vaja on? Pigem on oluline, et telefon oleks mugav kasutada ning kaasas kanda, iluvidinad tavaelus mõju aga ei avalda.
  Siemens C55 on just selline telefon, mis on niisama-vidinad jätnud kõrvale. Esimene mulje telefonist on igati positiivne: väikesed mõõtmed ja kerge kaal, vaid 80 grammi, teevad telefoni kaasaskandmise mugavaks. Särgitasku ei veni enam mobiiltelefoni kaasaskandmisest ebamugavalt suureks, vaid püsib sama korrektne. Samas on selge, et väiksemaks mobiiltelefonid enam muutuda ei saa, sest siis kaotaksid nad oluliselt oma kasutusmugavuses. Isegi praegu on juba telefoni klahvide suurus piiripealne, sest veidi suuremate sõrmedega inimesel on suisa minimaalse suurusega klahve korralikult ükshaaval vajutada pea võimatu, ikka tikub sõrm tabama mitut klahvi korraga. Veidi parem võiks olla küll telefoni klahvide kattematerjal, praegu tundub nende pind olevat sõrmede all veidi libedavõitu. Seetõttu tikuvad sõrmed klahvidel libisema. Telefoni korpus on aga vahetatav ja nii saab igaüks seda oma maitse järgi kujundada. Soovi korral võib tavapärase korpuse vahetada näiteks helendava vastu, sellise telefoni ülesleidmisega öösel pole küll probleeme.
  Ekraan on Siemens C55-l must-valge, õigemini küll hall-valge, suurusega 101×64 pikselit ja võimeline korraga edastama korraga kuni 5 rida teksti. Telefoni antenn on aga vastavalt viimasele moele peidetud telefoni sisse. Telefoni kasutusmugavus ei sõltu aga ainult välimusest, vaid olulised on ka telefoni enda poolt pakutavad võimalused. Nagu enamik sama klassi uusi telefone, on ka Simens C55 kahesageduslik, töötades 900 ja 1800 MHz sagedustel. Samas on selge, et trend liigub lähima aasta jooksul kindlalt kolme sageduse poole. Inimesel, kel Ameerikasse aga asja pole, piisab täiesti ka kahest sagedusest, kogu Euroopas saab sellega edukalt hakkama.
  C55 muudki võimalused näitavad, et tegu on igati tubli aparaadiga: 8. klassi GPRS, vibroalarm, integreeritud hands-free, T-9 sõnastikupõhine tekstisisestus. Viimane tekitab siiski algul segadust, lihtsam on sõnumeid sisestada tavapärasel moel. Suurema arvu sõnumite saatjale on aga sõnastikupõhine tekstisisestus asendamatu. Siemens C55 võimaldab salvestada ka ise helilõike, mida saab siis kasutada näiteks helinatena, selle probleemiks on aga salvestuse tagasihoidlik kvaliteet, seda juhul, kui kasutada telefoni enda mikrofoni. Mõne vajaliku märkuse salvestamisel on selline võimalus aga asendamatu. Salvestuse kvaliteet peaks olema aga parem, kui helilõik otse arvutist telefoni laadida. Telefoni mällu võib salvestada ka fotosid ja pilte, mida saab siduda ka telefoniraamatu sissekannetega. Nii näeb kõnet vastu võttes kohe ka helistaja fotot. Siiski ei pea alati tegu olema fotoga, inimese nime juurde võib salvestada ka mõne huvitava animatsiooni, mis ilmub kõne korral telefoni ekraanile.
  Telefoniraamatu enda maht on päris suur: kokku saab pisikese telefoni mällu salvestada kuni 500 nime ja numbrit. C55 toetab ka java-tehnoloogiat, mis suurendab telefoni laaditavate mängude ja aplikatsioonide arvu. Telefoni liitium-ioon- aku mahutavus on 700 mAh, teoreetiliselt peaks see tähendama 360 tundi kõneaega ja kuni 250 tundi (rohkem kui kümme ööpäeva) ooteaega. Reaalses kasutuses tuleb arvestada aga kolme-nelja päeva pikkuse ooteajaga. Kõik sõltub siiski kõnede pikkusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Andrus Alber: riigi kulud kasvavad üha, kus on püsivad tuluallikad?
Sõltumata sellest, kuidas Eesti majandusel on viimasel 5-6 aastal läinud, on riigieelarve ikka puudujäägiga. Kuidas sellest tsüklist välja saada, küsib FinanceEstonia juhatuse liige ja Finora Panga kaasasutaja Andrus Alber.
Sõltumata sellest, kuidas Eesti majandusel on viimasel 5-6 aastal läinud, on riigieelarve ikka puudujäägiga. Kuidas sellest tsüklist välja saada, küsib FinanceEstonia juhatuse liige ja Finora Panga kaasasutaja Andrus Alber.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Tööl tekkinud vaimse tervise probleemi saab lugeda kutsehaiguseks
Tänapäeval puutub suur osa töötajatest kokku üha keerukamate ja suurt vaimset pingutust nõudvate töödega, ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. Seega on nüüd töötajal võimalik nõuda hüvitist, kui vaimse tervise probleemi põhjustab töö.
Tänapäeval puutub suur osa töötajatest kokku üha keerukamate ja suurt vaimset pingutust nõudvate töödega, ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. Seega on nüüd töötajal võimalik nõuda hüvitist, kui vaimse tervise probleemi põhjustab töö.

Olulisemad lood

Koduostjad hoiavad end languse ootuses tagasi
Novembris püsis kinnisvaraturul vaikelu: Tallinnas müüdi kortereid kolmandiku vähem kui aasta tagasi, ruutmeetri mediaanhind kuuga küll pisut langes, aga eelmisest aastast on ikka pea viiendiku kõrgem.
Novembris püsis kinnisvaraturul vaikelu: Tallinnas müüdi kortereid kolmandiku vähem kui aasta tagasi, ruutmeetri mediaanhind kuuga küll pisut langes, aga eelmisest aastast on ikka pea viiendiku kõrgem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.