• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Algõpetus

  1) leht sobib tõkkeks soodsas, 2) võrdses ja 3) ebasoodsas tsoonsuses.
  Koondise katsevõistluste viimase etapi 47. jaotus kätkes endas võimalusi, mis jäid mängijaile enamasti märkamata.
  Jagas Süd, tsoonis NS.
  Kaitse stardib kolme ärturingiga. Kuidas saaks seda mängu võita?
  Tegemist on ühega sellistest jaotustest, kus algaja võib keskmisest mängijast edukam olla. Ta hakkab lihtsalt oma ruutuvõtjaid kasseerima ja näeb, et Nord viskab kolmandal ringil ristit, kuid neljandal tekib tal miskipärast probleem, mille nimi on kolmemastisund. Sõltumata sellest, mida Nord viskab, on Westi ülesanne ikkagi üsna lihtne:
  - kui visata E, jätkab ta Ä-ga ja ristid võtavad;- kui visata pada, jätkab ta Ä, padalõikuse ja Ä-ga;- kui visata ärtut, jätkab ta Ä, padalõikuse ja ristiga.
  Keskmine mängija aga jätab viimase ruutu tõmbamata, säilitades igaks juhuks veel ühe sideme kas kätte või lauda, Nord sundi ei jää ja mäng lähebki alt.
  Süd ründab 3-ga. Nord paneb kuninga ja jätkab S5-ga. Võtnud Ä-ga käite E. Nord võtab, käib 3 ja K saab tihi. Jätkate K10S-ga, millele Süd viskab 4 ja Nord 8 ja 10. Kuidas jätkata?
  Ei maksa end Südi viskest petta lasta. On loogiline järeldada, et Nordi viimased viis kaarti on Ä ja neli ärtut. Olnuks tal ruutus ÄS1083, käinuks ta viiendal tihil 3 asemel S-i. Seega on korrektne ajada 4-ga Nordi äss maha.
  Kogu jaotus:
  Jaotus mängiti tänavustel Pärnu karikavõistlustel. Kaheksateistkümnest 3T mänginud Ostist võttis 9 tihi viis.
  Autor: Tiit Laanemäe
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.