Nokia aktsia sai SEB pangalt ostusoovituse

SEB panga analüütik Ingmar Lehmann soovitab oma värskes analüüsis Nokia aktsiat osta.

SEB eile avaldatud analüüsis seisab, et ettevõte arvestab sellega, et 25% mobiiltelefoni omanikest soetab endale veel sellel aastal uue telefoni. Seega tõuseb nende klientide määr, kes tahavad vana mudelit uue vastu vahetada. Lisaks kinnitas Nokia oktoobri keskel antud prognoosi neljandaks kvartaliks, mille kohaselt on mobiiltelefonide üksuse käive mullusega samal tasemel või veidi suurem.

Nokia võrguseadmete üksuse käive peaks neljandas kvartalis olema 1,4 miljardit eurot. Kasumiks aktsia kohta ootab kontsern 0,21 kuni 0,23 senti. Kogu maailma mobiiltelefonide müügimahuks prognoosis firma 460 miljonit telefoni. Tuleval aastal peaks müük kasvama 10% võrra. Sealjuures peaks Nokia kasvama kiiremini kui turg.

Nokia uus multimeediaüksus peaks kasumiläveni jõudma tuleva aasta neljandas kvartalis, ärilahenduste üksus 2005. aastal.

Nokia tahab oma turuosa CDMA mobiiltelefonide osas suurendada. Et seda saavutada, tahab firma suurendada kallimate mobiiltelefonide osakaalu oma portfoolios. Sel aastal on Nokia oma turuosa CDMA-segmendis juba kahekordistanud.SEB analüütik kinnitas oma senist Nokia aktsia hinnasihti, mis on 18 eurot ning soovitab Nokia aktsiat osta.

Hetkel kuum