Tallinna Sadam rahastab uue raudtee ehitust

Heidit Kaio 22. jaanuar 2004, 00:00

Möödunud aasta lõpul 17. detsembril sõlmisid Tallinna Sadam, raudteeamet ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium elluviimislepingu, millega Tallinna raudtee ümbersõidu lõppkasutajaks saab Tallinna Sadam ja see läheb sadama bilanssi.

Maksimumpikkuses algaks ümbersõit Arukülast ja kulgeks läbi Männiku jaama Sauele ning sealt edasi juba olemasolevat raudteed pidi Paldiskisse. Sellisel juhul võiks ehituse hinnaks kujuneda kuni miljard krooni.

Ühe võimalusena kaalutakse ka lühema trassi ehitamist Männikult Sauele, mis tähendaks, et raskeveosed sõidaks siiski osaliselt läbi Tallinna linna. Vajadus ehitada raudtee ümbersõit tuleneb Tallinna linna nõudest keelata 2007. aastast keskkonnasäästlikel kaalutlustel raskeveoste vedu läbi Tallinna linna Paldiski ja Paljassaare sadamatesse.

Tallinna Sadama turundusjuhi Erik Sakkovi ütlust mööda on sadamaga hakanud ühendust võtma vastandlike huvidega maaomanikud. ?Osad tahab, et raudtee ei läheks nende maatükilt läbi, ja teised tahavad, et läheks,? ütles Sakkov.

Raudtee ümbersõidu rahastamiskokkuleppe on sõlminud Euroopa Komisjon ja rahandusministeerium juba 2002. aastal. Selle järgi tuleks 75 protsenti investeeringust Euroopa Liidu ISPA fondist.

Raudteevõrgustiku infrastruktuuri omanik Eesti Raudtee ei saa eraettevõttena olla Euroopa Liidu partner.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing