Balti riikide Coca-Cola tuleb Tallinnast

Annika Matson 20. veebruar 2004, 00:00

?Oma äritegevuse juhtimise seisukohalt vaatleme Balti riike kui ühte regionaalset üksust,? ütles Coca-Cola HBC Baltikumi peadirektor Dan Nistor. Kõigi kolme turu jaoks mõeldud toodang valmib põhiliselt Tallinna tehases, kus töötab kolm liini. Leedu tehases Alytuse linnas on töös üks liin. Seega valmib põhiline osa Balti riikide toodangust Tallinnas.

Juhi sõnul toodab ja turustab ettevõte Eestis järgmisi jooke: Coca-Cola, Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, BonAqua, Schweppes, Linnuse kali ja Linnuse limonaad.

Mõned tooted ? nagu näiteks spordijook Powerade ja energiajook Burn ? imporditakse teistest Euroopa tehastest.

?Oleme Eestis üks peamisi alkoholita jookide tootjaid ning näeme Eesti turul head kasvupotentsiaali ning arenguvõimalusi,? ütles Nistor. Krediidiinfo andmetel oli ettevõtte käive 2002. aastal 425,4 miljonit krooni, mis oli 10% võrra rohkem kui aasta varem. Kasum kosus 2002. aastal 35%, 8,9 miljoni kroonini. 2003. aasta tulemusi firma avaldada ei soovinud, kinnitas vaid, et ettevõte on kasumlik. Coca-Cola HBC kontserni aruandest selgus, et Balti riikides kasvas maht 2003. aastal protsendi võrra.

Ettevõte annab kolmes Balti riigis tööd ligi 530 inimesele, sh Eestis 237 inimesele.

Hetkel kuulub Coca-Cola HBC-le Eesti karastusjookide turust 54 protsenti ja mineraalvee turust 15%.

Varem The Coca-Cola Companyle kuulunud Eesti Coca-Cola Joogid läks 2001. aastal sõlmitud lepingu järgi täielikult Kreeka firmale Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) ning firma uueks nimeks sai Coca-Cola HBC Eesti AS. Coca-Cola HBC süsteemis annab Balti regiooni üksus aru peakorterile Ateenas, mille üks omanikest on The Coca-Cola Company.

Coca-Cola HBC on üks maailma suuremaid alkoholivabade jookide tootjaid, mis tegutseb 26 riigis. Coca-Cola HBC aktsiad on noteeritud Londoni, Ateena ja Sydney börsidel. Kahjuks aga ei motiveerita Coca-Cola HBC Eesti töötajaid aktsiaoptsioonidega, isegi mitte tippjuhte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing