Eesti tutvustab end CeBITil e-riigina

Indrek Kald 18. märts 2004, 00:00

Majandus- ja kommunikatsiooniministri IT-nõunik Andrus Aaslaid ütles, et Eesti eesmärk on näidata end n-ö vanadele Euroopa Liidu riikidele, kus meist teatakse vähem, kui me arvata oskame. ?Käime ka teistes stendides ringi, tutvustame ennast, jagame materjale,? sõnas ta. End IT-alal tegijateks pidavad riigid on CeBITil oma boksidega ka väljas, nad tutvustavad kas riiki või siis firmade kogumit, lisas Aaslaid. Eesti boksi märksõna on seekord E-Estonia.

Eesti boksipinnal on siinsetest firmadest esindatud tarkvaratootja Aqris Software, Datel, Reaalsüsteemid ja Estpit Projekt. Eestit tutvustavad messil ka Allan Martinson MicroLinkist, Teet Jagomägi Regiost ja Linnar Viik. CeBITil ühte suuremat ja innovatiivsemat Eesti tarkvaraarendusprojekti ? maainfosüsteemi ? tutvustava Dateli juhi Urmas Kõlli sõnul loodetakse messil sõlmida uusi kontakte. Turuanalüüs annab alust uskuda, et selle valdkonna edukate Eesti tarkvaraprojektide vastu võib huvi olla Kesk- ja isegi Lääne-Euroopas, lisas ta.

Eestiga seotud firmadest on oma boksiga messil väljas MicroLinki gruppi kuuluv Läti raadiolinkide valmistaja SAF Tehnika, mis on CeBITi messil esinenud ka varasematel aastatel. MicroLink on firma turundus- ja kommunikatsioonijuhi Jüri Kaljundi sõnul Eesti klientidele suunatud IT-arendus- ja teenindusettevõte ja neile CeBITist olulist tulu ei tõuse. Kaljundi sõnul võiks Eestist CeBITile minna firma, kel on väga konkreetne tarkvara- või elektroonikatoode. Kaljundi sõnul ei usu ta, et oma programmeerimisressurssi müüvatel Eesti tarkvarafirmadel oleks mõttekas CeBITil väljas olla.

Eesti on CeBITil riigina esindatud korra 90ndate aastate alguses ning samuti eelmisel aastal. Mullu oli Eesti boksi märksõnaks Wireless Estonia ehk traadita Eesti ning siis tutvustati meie WiFi- ja mobiilsidelahendusi. Eelmise aasta CeBITil maksid seal Eesti riiklikul pinnal osalenud firmad kinni osa stendi kuludest, tänavu maksab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus riikliku boksi täielikult kinni. Ürituse eelarve on 500 000 kr.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing