TV3 majanduslikult edukaim meediafirma

Heidit Kaio 14. aprill 2004, 00:00

Kuigi Kanal 2 ja TV3 telepildis pole erinevust näha, on majandusnäitajates vahe oluline ning TV3 on ajakirju välja andva Ajakirjade Kirjastuse ja Äripäeva ees Eesti edukaim meediaettevõte. Kanal 2 on nelja aastaga tootnud omanikele ligi 100 miljonit krooni kahjumit.

TV3 tegevjuhi Toomas Vara ütlust mööda on majandustulemuste olulise erinevuse põhjus selles, et kaks kõrge kvaliteediga eratelekanalit Eesti turule ei mahu. ?Eesti televaatajad on näinud 100 miljoni krooni eest saateid, mida nad poleks pidanud nägema,? ütles Vara. ?Samas me oleme olnud ka paremad müüjad.?

Kanal 2 silmis on aga tegemist pikaajalise investeeringuga, mis tasapisi hakkab end tagasi tootma. ?Kui investeeringuks saab nimetada mõtlemise muutumist,? ütles Kanal 2 tegevjuht Urmas Oru.

Läinud aastal oli Kanal 2 kahjum 3 miljonit krooni võrreldes eelnevate aastate 20 ja 30 miljoni krooniste kahjuminumbritega. Ettevõtte käive on suurenenud kolm korda pärast Norra kontserni Schibstedi täielikku omandusse minemist.

Samal ajal kui telekanalid rühivad käivet ja kasumit kasvatada ehk järjest rohkem reklaami müüa, on kultuuriministeerium asunud kontrollima väidet, mille kohaselt telekanalid näitavad rohkem reklaami, kui ringhäälinguseadus seda lubab. Monitooringut viib läbi Emor. ?Esimesi rikkumisi on avastatud ja nendega tegeletakse,? ütles meediaanalüütik Toomas Leito.

TV3 tegevjuht Toomas Vara ütles, et on rahul sellega, et monitooringut teeb sõltumatu Emor. ?Kuid meie meelest pole uuring tehniliselt täpne ning segi on aetud sponsorlust ja reklaami,? ütles Vara.

Lisaks sellele, et eratelekanalite reklaami näitamise võimalusi piirab seadus, maksavad kanalid riigile ka iga-aastast litsentsitasu. Viimased kaks aastat on see olnud 15 miljonit krooni, tuleval aastal tõuseb see 20 miljonile kroonile.

Kuigi kasuminumber on kõige suurem TV3-l, on aastaid olnud kasutada suurimad rahalised vahendid maksumaksja poolt rahastataval ETV-l.

?Kanal 2ga võrreldes on TV3 kulud samas suurusjärgus, ETVga võrreldes töötame oluliselt tõhusamalt,? ütles Toomas Vara.

Kanal 2 omanik on Norra meediafirma Shibsted Broadcast ning ta kuulub samasse kontserni Postimehega. TV3 kuulub telejaamade ketti omavale MTG Broadcasting.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing