Sularaha ja maksekaarte ei tasu teineteise vastu mängida

Mati Feldmann 10. september 2004, 00:00

Eilse Äripäeva uudise järgi on pankade ja kaupluste suhted pingelised maksekaartide kõrge teenustasu pärast. Kutsuksin üles pooli rahu säilitama: kaupmehi mitte tegema erinevaid hindu ja panku teenustasuga mitte vinti üle keerama.

Kaotaksid ju mõlemad ? ühel väheneks kauba- ja teisel kaardimaksete käive. Lisaks tarbija, keda sunnitakse sularaha kaasas kandma.

Üldse jätab vahetegemine sularaha ja kaardimaksete vahel kahtlase mulje: nagu mõnes banaanivabariigis on sularahas maksta odavam seetõttu, et riigimaksud võivad oodata. Meid külastavad välisturistid võivad ju sama mõelda, või veelgi enam ? kogeda äratundmisrõõmu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing