Ülo Toomsalu • 26. oktoober 2004 kell 6:32

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS), Kaubandus-Tööstuskoja, Tööandjate Keskliidu ja Eesti Päevalehe koostöös valminud väljaanne ?Eesti parimad ettevõtted? tõlgiti inglise keelde.

Ühes viimaste aegade suurimas käibemaksupettuses süüdistatuna on kohtu all ärimees Taivo Luik, endised maksuameti töötajaid ja varifirmasid juhtinud tankistid.

Edelaraudtee Veeremi OÜ nõuab Eesti vedurimeeste ametiühingu vastu esitatud hagis septembris toimunud toetusstreigi ebaseaduslikuks tunnistamist ning tööseisaku rahalist kompenseerimist kuni nelja miljoni krooni ulatuses.

Kadrioru elanikud kohtuvad kahe nädala pärast Tallinna linna juristidega kohtus, sest ei nõustu säästva arengu ja planeerimise ameti otsusega lubada nende kahekorruselise puumaja kõrvale ehitada kuuekorruseline betoonelamu.

Postimees:

Pere elujärg ei tohi lapse sündimisel halveneda, deklareeris valitsusliit vanemahüvitise eesmärgiks, kuid tänavune aasta on tõestanud, et vähemalt kolmandikul peredest aitab see hoopis elujärge parandada.

Alkoholiaktsiis tõuseb tulevast aastast seni kavandatud 15 protsendi asemel viie protsendi võrra, kuid sama suur tõus ootab nii lahjale kui ka kangele alkoholile kehtestatud maksumäära ees kahel järgnevalgi aastal.

Eesti Energia vahetab välja 51 000 nõukogudeaegset iganenud elektriarvestit, milleks investeeritakse kokku ligi 35 miljonit krooni.

Sakala:

Eesti sadamates tõstetöid tegev osaühing Palgardi Kraana rajab Pärsti valda metallitööstuse, mis hakkab valmistama seadmeid emaettevõttega seotud firmadele.

Hetkel kuum