Üle Eesti on veel ligi 300 000 vallasasja

Gert D. Hankewitz 03. märts 2006, 00:00

1. märtsil kehtima hakanud seaduse järgi ei saa inimene, kes omab kinnistamata maja või korterit, oma eluaset enam pangalaenu katteks anda. Samuti ei saa enne kinnistamist eluaset või muud vallasasja müüa.

Pindi Kinnisvara juhi Peep Soomani sõnul see esmapilgul suur vallasasjade arv järele mõeldes nii suur polegi, seda enam, et elamispinnad moodustavad sellest tühise osa. "Spekulatiivselt võin öelda, et enamik sellest 300 000st on mõttetud maatükid, mille omanikud ei näe nende kinnistamise vajadust," sõnas ta. Siiski tunnistas Sooman, et kindlasti on inimesi, kes on jätnud eluaseme kinnistamata. "Aga see hulk on suhteliselt tühine," täpsustas ta.

Soomani sõnul näitab Pindi kogemus, et vallasasjade hindamisteenust tellitakse aina vähem.

"1. märtsist siiski kellelgi omandiõigus ei lõpe. Kõik maja- ja korteriomanikud jäävad omanikuks ka pärast seda," täpsustas justiitsministeeriumi õiguspoliitika asekantsler Urmas Volens.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing