Allianz soosib Jaapani aktsiaid

Romet Kreek 17. aprill 2006, 00:00

Kindlustusseltsi Allianz varahaldusüksuse investeerimisjuht Andreas Utermann ütles Bloombergile, et kuigi Jaapani aktsiaindeks on kolme aasta taguselt kahe aastakümne madalaimalt tasemelt kahekordistunud, on see alles tõusu algus.

Utermann, kes vaatab 1,5 triljoni dollari järele, ütles, et Jaapani majanduse kasv suurendab nõudlust aktsiate järele ja näitab aastaid üleilmsest aktsiaindeksist paremat tootlust.

Reedel 17 233,82 punktil sulgunud Nikkei 225 indeks on enam kui 50 protsenti madalamal kõigi aegade kõrgeimast tasemest. Nikkei tipp oli 1989. aasta lõpus 38 915,87 punktil. Ja nii madalal on indeks kolmeaastase 126protsendise tõusu järel.

Seevastu USA Dow Jonesi tööstuskeskmine on vaid kolme protsendi kaugusel kõigi aegade tipptasemelt 11 497,12 punktilt. See tippmark tehti 1999. aasta viimasel kauplemispäeval.

"Me tuleme väga madalalt tasemelt ja kui absoluutarvestuses näib tõus suur, on Nikkei ikka veel kaugel tipust," ütles Utermann, kes ootab selle aasta lõpuks Nikkei tõusu 20 000 punktile. See tähendaks 16protsendist tõusu.

Kuid Utermann pole ainus Jaapani optimist. Sel kuul Merrill Lynchi poolt läbiviidud fondijuhtide küsitlusel kavatseb 34 protsenti vastanutest lähima 12 kuu jooksul suurendada Jaapani aktsiate osakaalu maailma aktsiaindeksis Jaapani osakaalust suuremaks. Jaapan on olnud viimasest 14 kuust kolmeteistkümnel rahajuhtide lemmik.

Nikkei 225 indeks tõusis reedel 0,2 protsenti, 17 233,82 punktile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing