Automüük suurenes poole võrra

Martin Hanson 06. juuni 2006, 00:00

Numbrites tähendab see 2771 autot sellel aastal 1961 uue sõiduvahendi vastu eelmisel aastal.

Eriti hästi edenesid aastatagusega võrreldes Toyota ja Mazda müüginumbrid. Toyota müüs selle aasta mais 371 autot, aasta varem oli see number 274. Mazdal olid numbrid vastavalt 173 müüdud uut sõidukit eelmise aasta 88 auto vastu.

Mazdasid müüva Esma Auto müügijuhi Jaanus Simsoni hinnangul on nii Mazdade kui ka üldine autode müügi kasv tugevalt seotud inimeste maksejõu suurenemisega.

"Üldse autoturul ning ka Mazda puhul on tõusu taga majanduse ja elatustaseme tõus, see on mõlemat samamoodi üles viinud. Ka Mazdade müügi kasv on sarnane kogu turu liikumisega. Oleme müüginumbritelt kuuendal kohal nagu alati," sõnas Simson.

Simson mainis veel, et inimesed on hakanud ostma ja usaldama uusi autosid. "Kindel, et ostad hea ja turvalise auto. Mazda 6 on liider olnud neli aastat järjest ning Toyota Avensisega samal pulgal müüginumbritega," sõnas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing