Välisturud esinesid nõrgalt

Peeter Teder 28. august 2006, 00:00

Välisturgude aktsiad esinesid eelmisel nädalal nõrgalt - USA aktsiaindeksid nädala lõpuks langesid, Euroopa aktsiad olid väikeses plussis.

Sektoritest oli USAs löögi alla finantssektor, mis alanes 0,5 protsenti. USA suurim kinnisvaralaenude andja Countrywide Financial langes 2,4 protsenti. Alanesid ka National City Corporationi ja Goldman Sachsi aktsiad. Esimese kohta kirjutas UBSi analüütik klientidele saadetud teates, et pank on avatud kinnisvaraturu riskidele. Teise puhul alandas Bank of America Securitiese analüütik kasumiväljavaateid.

Indeksitest langes kvaliteetaktsiate hinnaliikumisi jälgiv Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,2 protsenti, olles 11 284,05 punkti. USA aktsiate hinnaliikumisi laiemalt jälgiv Standard & Poor's 500 alanes 0,1 protsenti ning oli 1295,09 punkti. Suures osas tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaq kaotas oma väärtusest 0,2 protsenti ning oli 2140,29 punkti.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 nihkus 0,1 protsenti üles ja oli 331,41 punkti. Euroopa aktsiaid hoidis tagasi kinnisvarabuumi jahtumine USAs, mis lubas oletada, et ka suurriigi majandus kasvab aeglasemalt.

Märkimisväärsemad langejad olid mobiilitootja Nokia ja autotootja DaimlerChrysler, langes ka kaevandusfirma BHP Billitoni aktsia.

Maailma suurima mobiilitootja Nokia aktsia langes 1,9 protsenti, makstes 16,23 eurot. Maailma suurimate autotootjate hulka kuuluva DaimlerChrysleri aktsia odavnes 1,5 protsenti, makstes 40,78 eurot. Maailma suurima kaevandusfirma BHP Billitoni aktsia kukkus 3,1 protsenti, makstes 1000 penni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing