Investorid avastasid Harju Elektri

Raivo Sormunen 01. september 2006, 00:00

Eilse päeva üllataja oli Harju Elektri aktsia, mis tegi 8,2% hüppe ja lõpetas 3,9 eurol (61,02 kroonil) ehk kõrgeimal tasemel pärast mai algust.

Tundub, et investorid taasavastavad unustuse hõlma vajunud ettevõtteid. Kui elektriseadmete tootja avaldas augusti alguses tugevad kvartalitulemused, siis tõusis aktsia paari päevaga 6-7%. Seejärel aga Harju Elekter unustati ja väärtpaber langes taas tulemuste eelsele tasemele.

Selline paistab olevat ka paljude teiste Tallinna börsi väiksemate aktsiate saatus.

Investorid ründavad aktsiaid valikuliselt ja hooti, et neid taas mõneks ajaks unustada ja seejärel taasavastada. Pidevat jõudu ehk raha igale poole korraga ei jagu. See loob aga näiteks head võimalused pikemaajalistele investoritele, kes mõtlevad oma peaga ja koos massidega aktsiaid ei osta.

Kolmapäeva pärastlõunal tugeva kvartalikasumiga välja tulnud Saku Õlletehas kosus 0,6%, peatudes 11,25 eurol (176,02 kroonil). Päeva alguses käis aktsia ära ka uuel rekordtasemel, 11,66 eurol (182,44 kroonil).

Üleeile ühes tulemustega kasumihoiatuse avaldanud Viisnurga aktsia alustas päeva ligi 8protsendise langusega, kuid päeva lõpus leiti tasakaalupunkt 2,07 eurol (32,39 kroonil) ehk 4,6% miinuses.

Viisnurga kvartalikäive kahanes 1% võrra ja maksude-eelne kasum tõusis 2,7 miljonilt 3,4 miljoni kroonini. Kvartalikasum polnud ettevõtte arvates piisavalt suur saavutamaks käimasoleva aasta 16-18 miljoni kroonist kasumiprognoosi ning eesmärki alandati 12-14 miljonini.

Omasin ka ise Viisnurga aktsiaid, kuid müüsin need eile hommikul maha, kuna mu ootused olid firma suhtes kõrgemad.

Isiklikult häirisid mind kasumiprognoosi langetamise põhjused, milleks nimetati aasta alguse külma ilma ja maikuus toimunud põlengut. Kõik need olid möödanik juba 19. mail, mil ettevõte oma kasumiprognoosi kinnitas.

Samas ma arvan, et ettevõte oli uue kasumiprognoosi andmisel olnud pigem konservatiivne ning see suudetakse ellu viia.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing