Jõulujazzi peaesineja on Dee Dee Bridgewater

Mari Hiiemäe 20. oktoober 2006, 00:00

2. detsembril annab Jõulujazzi raames kontserdi Dee Dee Bridgewater, üks parimaks peetud naisvokaliste jazzimaailmas.

Lauljatari soe ja mahe tämber ning särtsakas esitus köidavad tähelepanu, tema meloodiaesitus on kiire ning täpne, kuid mitte kurnav. Samal ajal reserveeritud džässidiivaks jäädes kiirgab Bridgewaterist elurõõmu, mis nakatab kergesti ka kuulajaid.

Dee Dee Bridgewater (s 1950) on tunnustatud lauljanna, keda on saatnud publikumenu nii kontserdil, teatrilaval, televisioonis kui ka filmis. Dee Dee Bridgewateri meisterlik häälekasutus ning lennukas improviseerimisoskus on teinud temast populaarse naisvokalisti, keda nimekad džässiajakirjad Down Beat ja JazzTimes viimastel aastatel korduvalt džässilauljate kolme parima hulka on arvanud.

Lauljatar võib uhkeldada mitmete oluliste muusikamaailma auhindadega. Tema auhinnakapis on teiste hulgas Grammy - plaadi "Dear Ella" eest 1997. aastal. Muusikalirollide eest Broadwayl ja Londoni West Endis on teda pärjatud Tony ja Laurence Oliveri auhinnaga.

Bridgewateri muusikaline maitse on mitmekesine, ilma erilise vastuoluta suudab lauljatar ühendada jazzi, muusikali ning estraadimuusika.

Riias ja Tallinnas esineb lauljatar oma viimase heliplaadi "J'ai deux amours" kavaga. Esitamisele tulevad prantsuse populaarsemad šansoonid jazzilikus vormis.

29. novembrist kuni 16. detsembrini peetava Jõulujazzi raames korraldatakse seitseteist kontserti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Jõhvis.

Lisaks Dee Dee Bridgewaterile saab üheteistkümnendal Jazzkaare korraldatud Jõulujazzil kuulata Poola parimate hulka arvatud lauljatari Anna Maria Jopeki esinemist, inglise klubide lemmikut, ansamblit The Bays ning eestlaste hulgas populaarse ansambli RinneRadio esinemist. Imekaunist Põhjala muusikat pakub Rootsi džässilegend Anders Jormin.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing