Euroopas suurim ühekuine tõus

Peeter Teder 27. oktoober 2006, 00:00

Kolmanda kvartali majandustulemuste avaldamine käib täie hooga ja head majandustulemused mõjuvad ka börsidele loomulikult hästi.

Euroopa aktsiad jätkasid eile kerkimist, tõugates laiema aktsiaindeksi Dow Jones Stoxx 600 suurimale ühekuisele tõusule 2003. aastast saadik. Olulisimad tõusjad olid kütusefirmade ja telekomifirmade aktsiad.

Naftakompanii Royal Dutsch Shelli aktsia kallines 3,4 protsenti, makstes 1905 penni. Firma teatas küll kasumi vähenemisest III kvartalis, kuid kasum tuli siiski suurem, kui analüütikud olid ennustanud. Analüütikud ennustasid keskmiselt 5,6 mld dollari suurust kasumit, tegelikult tuli selleks numbriks 7 mld dollarit (87 mld krooni). Norra suurima naftakompanii Statoili aktsia kerkis 2,1 protsenti ja maksis 171 Norra krooni.

Hoos oli ka Norra telekomifirma Telenor, mis tõusis 7,4 protsenti ja maksis 97,00 Norra krooni. Firma raporteeris 72protsendilisest kasumi kasvust. Märkimisväärse tõusu tegi veel France Telecomi aktsia. Firma käibekasv ületas analüütikute ootusi, ulatudes 8,9 protsendini. France Telecomi aktsia kallines 4,8 protsenti ning maksis 20,33 eurot.

Euroopa laiem aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 kosus 0,3 protsenti ning oli 357,12 punkti.

USA aktsiaturud alustasid päeva tõusuga, kuid pöördusid juba enne esimese kauplemispooltunni möödumist langusele. Olulisim tõusja oli Exxon Mobil, mille aktsia kerkis 1,3 protsenti, olles 71,91 dollarit. Firma III kvartali kasum aktsia kohta tuli 1,77 dollarit, ületades analüütikute oodatud 1,59dollarilist kasumit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing