27. november 2006 kell 22:00

Toimetus küsib: 'Igale lapsele lasteaiakoht' - kas nali?

Tallinn paneb palehigis kokku programmi "Igale lapsele lasteaiakoht", sest lasteaiajärjekorras ootavad sajad lapsed, samas on mitme lasteaia ruumid renditud ettevõtetele. Millega seda seletate?

Rendilepingud on sõlmitud enne aastat 2000, mil Tallinna lasteaedades käivate laste arv pidevalt vähenes. Sellal oli mõistlikum anda tühjaks jäävad hooned pigem rendile kui lasta neil tühjalt laguneda. Täna on lasteaiahooneid asustavail ettevõtteil kehtivad rendilepingud, mille lõpetamisega järk-järgult tegeldakse.

Linnapea on lahendusena maininud vaid uute lasteaedade ehitamist, kas kiirem ja odavam poleks kokkuleppel firmadega lepingud lõpetada?

Oleme nõus, et uute lasteaedade ehitamine ei ole ainuke lahendustee lasteaiakohtade tagamiseks. Lahendusvõimalus on ka toimivates lasteaedades olemasolevate ruumide kasutusele võtmine, mida on juba tehtud ning jätkatakse ka edaspidi.

Lasteaed-algkoolid muudetakse taas lasteaedadeks, algkoolide osa viiakse neist asutustest välja. Samuti lõpetatakse rendilepinguid lasteaiahoonete rentnikega. 2006. aastal lõpetati lepingud nelja firmaga, üks Järveotsa Lasteaias (apteek) ja kolm Tehnika tänavas, kus avame uue lasteaia. Mullu lõpetati lepingud kolmes lasteaias: Pallasti (noortekeskus), Ümera (Ma RAY Sotsiaalabiühendus), Raadiku (apteek) ja Lehola lasteaias (Tallinna Mänedžeride Erakool).

Saada oma küsimus: [email protected]

Autor: Kaia Jäppinen

Hetkel kuum