McDonald's üllatas

Romet Kreek 12. september 2007, 00:00

Maailma suurim kiirtoidukett McDonald's teatas, et müük kasvas augustis mullu sama perioodiga võrreldes 8,1 protsenti, kuna kunded ostsid USAs rohkem kanasnäkke ja jääkohvi ning Euroopas McFlurry magustoite.

USAs kasvas McDonaldsis vähemalt 13 kuud avatud olnud söögikohtades müük 7,4 protsenti ning Euroopas 6,1 protsenti. Ettevõte on üha laiendanud pakutavat kohvivalikut, et lüüa Starbucksilt kundesid üle.

"Müügi kasv augustis ületas CIBC analüütiku John Glassi 4,6protsendist kasvuootust. Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas kasvas müük koguni 12,4 protsenti. McDonald'si aktsia hind tõusis eile turu avanemise järel 2,5 protsenti, 51,41 dollarini. Enne eilset tõusu oli aktsia sel aastal kerkinud 13 protsenti.

USA aktsiaturud alustasid eilset 11. septembri kurba terrorirünnakute aastapäeva börsil väikese tõusuga. General Motorsi uudis, et kompanii peab tegema vähem allahindlusi kundede meelitamiseks, innustas investoreid autogigandi aktsiat ostma. Aktsia kerkis 1,1 protsenti, 29,53 dollarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing