26. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Pakkumine ületas nõudluse

Eilne lumesadu jättis tõenäoliselt vähesed inimesed külmaks. Kes pidi bussi kauem ootama, trammis hirmu tundma või autot lumest välja lükkama.

Eriti näis eilne torm mõjutavat lisaks ühistranspordile piimavedajat Tere, mille juht Ülo Kivine suures libedusehirmus ähvardas isegi piimatarned lõpetada, kui teed puhtaks ei saa.

"Meie saatsime oma piimaveokid väga raske südamega hommikul välja ja kui selline ilm peaks jätkuma, siis me ei pruugi seda homme enam teha. Eestimaa ei ole nii rikas, et lugeda kokku neid loodetavasti võimalikult väheste inimohvritega seotud õnnetusi," märkis Kivine.

IRL leidis hea päeva olevat pealinnas võimul olevat Keskerakonda süüdistada suutmatuses tänavaid puhastada ning jalgpallifännid vaatasid suurte silmadega A. Le Coqi staadioni omaniku Aivar Pohlaku poole küsimusega, kas õhtune Eesti-Kanada mäng ikka toimub.

Aga inimesed, kes lumesajust siirast rõõmu tundsid, olid tänavakoristusfirmade omanikud, kes said lõpuks ometi näidata, et on võimelised ka tööd tegema.

"Muidugi on pidupäev, kui terve talv on saanud lund oodata ja nüüd, astronoomilise kevade alguses, kogu lumi maha tuleb. Kahju, et lumi vaid korraks tuli ja pikaks ajaks ei jää," rääkis Tänavapuhastuse ASi juht Vello Kink eile rõõmsalt. Kui millegi üle kurta, siis vaid selle, et tipptundidel ei ole kolme- ja kuueliikmelistel sahagruppidel hea kvaliteetset tööd teha.

Pärimise peale, kas maksumaksja võib end nüüd kergendatult tunda, et firma oma palga ausalt välja teenib, vastas Kink: "Just, maksumaksja ei pea sellepärast närveerima, saame oma märtsikuu raha ausalt välja teenida."

Jaakson & Ko juht Urmas Teeorg avaldas lisaks rõõmule ka natuke nördimust, et tänavakoristusfirmade tööd muul ajal kui kõva lumesaju sees tähele ei panda. "Aga me tegime juba töid, mida saab ilma lumeta teha, nagu koristada. Ja teid soolatasime ka," märkis Teeorg.

Mõlemad mehed ütlesid, et kui linn lisaks lumevedu tellib, on võimalus arvele suurem summa kirjutada.

Kui palju muidu kuus tänavakoristusfirmadele makstakse, keegi eile aega öelda ei leidnud. Tänavahoolduse pealik kommunaalametis Tarmo Sulg arvas, et võib saata vastuse täna, ning pressiteenistus arvas, et pisiasjadega pole aega lumetormi ajal tegeleda.

Autor: Gert D. Hankewitz

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt