Silvia Kruusmaa • 23. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Merksi Läti konkurendi juht läheb altkäemaksu andmise eest vangi

Treijs mõisteti seitsmeks kuuks vangi endise Riia liikluspolitsei ülema Guntars Levickisiga seotud kriminaaljuhtumis, kirjutas Läti kohalik uudistekanal LETA.

RBS Skals on üks ehitusettevõtteid, mis osaleb Läti rahvusraamatukogu Valguse Lossi projektis.

Treijs on ise öelnud, et ta pole juba kuus kuud töötanud RBS Skalsis ja et tema juhatuse liikme ametiaeg oleks pidanud lõppema eelmise aasta novembris. Samas ettevõtete registris ei ole ära toodud muutusi ettevõtte juhatuses.

Merko Ehituse Läti tütar Merks tõrjuti rahvusraamatukogu ehitamisest kõrvale just sel põhjusel, et Läti riigil on kindel plaan raputada endalt maha korrumpeerunud riigi kuulsus - see oli ametlik põhjus.

Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus ei suutnud ära kuulata aripaev.ee küsimust uute arengute kohta Lätis.

"Ärge helistage mulle Äripäevast! Äripäev kirjutas, et me rendime kortereid seal. Ma kinnitan, et see on lausvale," rääkis Annus. "Täna helistavad lätlased minule teie jutu pärast. Nüüd nad küsivad, kus te neid rendite. No mis ma neile ütlen? Kust mina selle korteri võtan, mida ametnikule rentida," küsis ta.

"See ei ole saladus, et Euroopa Liidus on Läti korruptsioonitabelis väga kõrgel kohal," rääkis Kolme Uue Venna direktor Zigurds Magone Äripäevale aprilli keskel. Just seetõttu sõlmitudki rangete korruptsioonivastaste nõuetega leping, millele kirjutasid alla kultuuriminister, Lätis läbipaistva ühiskonna eest võitlev organisatsioon Delna ja Magone ise.

"Valguse Lossi ümber toimuva puhul tuleb põhjusi otsida ainult Merko tegevusest Eestis," oli Magone seisukoht. "Paraku kattuvad Merko ja Merksi omanikud 100 protsenti, nii et…"

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt