Legend ärkab ellu

Mari Hiiemäe 02. mai 2008, 00:00

Frank Sinatra on legend, kellega paljudel inimestel seostub terve muusikaline ajajärk. Tema esitatud lugusid on olnud tohutult palju. Eestis korraldatava galakontserdi repertuaari on valitud Sinatra pärandist nii kõige säravamaid palasid, kui ka neid, mida ta kunagi küll laulnud on, kuid mida kuulaja tema esitusega ehk siduda ei tea.

Kindlasti ei jää publik ilma menulugudest nagu "New York, New York", "Strangers in the Night", "Moon River", "Love and Marriage", "I've got You under My Skin" jt.

Galakontserdil kuuleb Sinatra laule ajastutruus esituses. Solistid on küll kaasaegsed, kuid korraldaja Mihkel Mattiseni sõnul peaks sõu atmosfäär vastama sellele, mis saatis Sinatra originaalkontserte. Muusikalistele etteastetele lisavad ilmet stiilipuhtad kostüümid, Linnahallis toimuva kontserdi käigus veerevad laval ka vanad autod.

Lauljaid saadab Mart Sanderi 30liikmelise Bel Étage'i svingorkestri laiendatud koosseis, kus on lisaks puhkpillidele esindatud ka löök- ja keelpillid, tiibklaver ning harf.

Laulavad Lenna Kuurmaa, Uno Loop, Mihkel Mattisen, Tanel Padar, Mart Sander, Jassi Zahharov ja Nele-Liis Vaiksoo ja kaks saate "Eesti otsib superstaari" osalejat.

Jassi Zahharov usub, et esteetilises mõttes saab kontsert olema publikule nauditav meelelahutus ning esituse kvaliteedi osas ei tohiks kuulajatel kahtlusi tekkida. "Need on kunstilised ja ilusad lood, mis on igal ajal väärt võtta ja laulda. Kui seda teha nii nagu peab, siis on neid ka ilus kuulata," ütles solist.

Mattiseni sõnul on kontserdil meeldejäävat palju. "Üritust iseloomustab suurejoonelisus, glamuur, kõrge muusikaline kvaliteet, aastakümneid vastu pidanud fantastilised laulud ja suurepärased lauljad," loetles korraldaja galakontserti iseloomustavaid märksõnu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing